Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Története

Előzetes:

 

 

Cím: Painter of the Wind
Alternatív cím: Szelek kertje, A szél virágágyása
Származás: Dél-Korea
Kategória: történelem, romantika, dráma, képzőművészet
Korhatár: 12 éven aluliaknak nagykorú felügyelete mellett ajánlott
Koreai besorolás: 15 éven felülieknek
Készült: 2008-ban
Formátum: HD
Epizódok száma: 20 + 2 speciál
Csatorna: SBS
Sugározták: 2008. szeptember 24. és 2008. december 4. között, szerda és csütörtök este 21:55-kor Hivatalos honlap:
http://tv.sbs.co.kr/hwawon/

Regény: Lee Jung Myung
Rendezte: Jung Tae Yoo
Forgatókönyv: Lee Eun Young

Díjak és jelölések

Díj
2008 SBS díjátadó: Daesang-díj (Moon Geun Young)
2008 SBS díjátadó: legjobb páros (Moon Geun Young és Moon Chae Won)
2008 SBS díjátadó: legjobb gyermekszínész (Kim Yoo Jung)Ismertető:

A 18. század második felében, Yeong Jo király uralkodásának derekán az idősödő király titokban magához rendel két kiváló festőt a Királyi Festészeti Akadémiáról. Őfelsége portrét szeretne festetni elhunyt fiáról, Sado hercegről. Az árulónak hitt, ám ártatlan herceg portréja azonban sosem készül el: a herceg ellenfelei, élükön a Jeong Soon királynéval és a No Ron párt vezető minisztereivel meggyilkoltatják az idős festőmestert (Kang Soo Han), aki a festményt készítette volna. A képnek nyoma vész, a halott mester segítője, Il Wyol Dan pedig összeesküvésre gyanakszik - és ezen sejtését legjobb barátjával, Kim Hong Dóval (művésznevén: Dan Won) is megosztja. Mielőtt azonban az elkövetők nyomára bukkanhatnának, ugyanazok a bérgyilkosok végeznek Il Wyol Dannal és feleségével is - a festő nyolc éves kislánya, Yeon Ah pedig nyomtalanul eltűnik. A halálesetek nagy port kavarnak a Királyi Festészeti Akadémián, ezért Kim Hong Dónak el kell hagynia a fővárost, az ifjú trónörökös, San herceg nagy bánatára, aki nagyon kedveli a férfit.

Tíz évvel később, San trónralépésének első évében, az Akadémia elöljáróinak kérésére Dan Won visszatér, hogy felgöngyölítsen egy roppant szövevényes bűntényt. Az Akadémia növendékei közül valaki egy erotikus tartalmú képet festett, mely nemcsak mestereik haragját, de az udvar felháborodását is kiváltotta. Jeong Soon, az özvegy királyné mindent megtesz annak érdekében, hogy az elkövetőt megtalálják, hiszen senki sem sejti, hogy a festményen ő maga látható, árulkodó körülmények között.

Dan Won, aki az egész Choszun-birodalomban, de még Csingben (Kínában) is híres festőművésszé vált, nagy fába vágja a fejszéjét, amikor a cserfes növendékeket szárnya alá veszi. Különcsége és habókos modora miatt jobban hasonlít növendékeire, mint azt előre gondolni merte volna, mivel azonban a nyomozás nem tűr halasztást, a Király parancsára munkához lát. Megismerkedik a fiatal, ám rendkívül tehetséges növendékkel, Shin Yun Bokkal, aki fivérével együtt az Akadémia egyik legígéretesebb tanoncának számít. Az ifjú Yun Bok páratlan tehetsége rabul ejti Dan Won képzeletét, és hirtelen úgy érzi, képtelen szabadulni a szemtelen kölyöktől, akiben önmagát, saját fiatalságát látja újraéledni. Számtalan őrült és mutalságos kalandba keverednek együtt, érzelmileg pedig egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Amit azonban csak kevesen tudnak: Yun Bok valójában lány, egy örökbe fogadott gyermek, akit így akartak elrejteni mindenki szeme elől...


A páratlan szépségű történet a Yi San c. sorozatból megismert, intrikákkal teli korba repít minket, mely az udvari szövevények helyett inkább a Királyi Festészeti Akadémia életét és munkáját mutatja be. Shin Yun Bok és Kim Hong Do romantikával és humorral fűszerezett kalandjai bepillantást engednek a Királyi Festők olykor bohém, olykor veszélyes világába. A két festő hiteles, történelmi személy, a kor két legkiemelkedőbb művésze; az ő barátságuknak állít szép emléket a sorozat.


Főszereplők:

Kim Hong Do [Dan Won]* -- Park Shin Yang
Shin Yun Bok [Hye Won]* -- Moon Geun Yeong

Jeong Hyang (a giszeng) -- Moon Chae Won
Kim Jo Nyeon (a kereskedő) -- Ryoo Seung Yong

A Királyi Festészeti Akadémia tagjai:

Jang Byeok Soo [Yi Dan]* (az igazgató) -- Kim Eung Soo
Shin Han Pyeong (Yun Bok és Young Bok apja) -- Ahn Seok Hwan
Shin Young Bok (Yun Bok bátyja) -- Lee Joon
Lee In Moon [Yu Cheon]* (Dan Won barátja) -- Park Hyeok Kwon
Jang Hyo Won (az igazgató fia) -- Park Jin Woo

Il Wyol Dan [Seo Jing]* -- Han Jeong Soo
Kang Soo Han -- Yoon Joo Sang

A királyi udvar:

Jeong Jo király -- Bae Soo Bin
Jeong Soon királyné -- Lim Ji Eun
Hong Gook Yeong -- Jeong In Gi

Egyéb szerepekben:

Mok Kye Wol -- Lee Mi Young
Myeong -- Lee Kyeong Hwa
kicsi Shin Yun Bok -- Kim Yoo Jeong


*szögletes zárójelben a művésznevük