Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Koreai palacsinta

 

Koreai palacsinta rákkal és újhagymával

Hozzávalók 6 fő részére (előételként)

3.jpg

2 gerezd fokhagyma
175 ml víz
2 nagy tojás
1 ek. szezámolaj
75 g liszt
1 csomag újhagyma
1/2 piros Kaliforniai paprika
225 g kis vagy közepes garnéla rák
3/4 ek. só
Olaj
Édes chili szósz

 

 

A fokhagymagerezdeket reszeljük le, adjuk hozzá a sót, a vizet, szezámolajat, és a tojásokat. Keverjük alaposan össze, majd szórjuk bele a lisztet, és keverjük csomómentesre. Híg palacsintatésztát kapunk.
Az újhagymát és a kaliforniai paprikát gyufaszál méretűre vágjuk fel, és a rákkal együtt keverjük bele a tésztába. (Kaliforniai paprikám nem volt itthon, így én ezt kihagytam.)

Egy serpenyőbe forrósítsunk meg egy kis olajat (kb. 1 ek), és egy evőkanál segítségével két-két kanálnyit kanalazzunk a tésztából a serpenyőbe. Süssük aranybarnára, majd fordítsuk meg a mini palacsintákat (2 ek. egy palacsinta).
Konyhai törlőkendőre szedjük ki, és forrón tálaljuk
édes chili szósszal (sweet chili sauce – megvásárolható kínai élelmiszerboltokban vagy online pl. az Ázsia Bt áruházából, ára 350g/550Ft, sokáig eltartható).