Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

koreai fánk

KOREAI FÁNKOK 

2.jpg

40 deka liszt, 1/2 csomag sütöpor, 3 deci víz, 1 csipet só, olaj a sütéshez, méz és szezámmag a tálaláshoz

A lisztet a sütöporral és a sóval összekevertem, hozzáöntöttem a vizet és alaposan összegyúrtam. Elég ragacsos massza lesz.

Egy serpenyöben olajat forrósítottam és két evökanállal amiket elötte bevizeztem, kis kupacokat tettem az olajba amiket kicsit szétlapítottam. Közepes lángon, mindkét oldalukon pirosra sütöttem. 

A sütöportól kicsit megdagadnak. 

Konyhai itatóssal leitattam öket, majd egy kanállal az egyik oldalukat benyomtam, hogy egy mélyedés keletkezzen. Mézzel meglocsoltam és piritott szezámmaggal megszórva tálaltam.

Nagyon finom, ropogós fánk.