Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Húsgombóc-leves

Húsgombócleves - Korea recept

 husgomboc-leves.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

» 1 fej Hagyma

» 6 zöldHagyma

» 2 gerezd Fokhagyma

» 2 ek. olaj

» 6 Paradicsom

» 3 ek. Szójaszósz

» 3 ek. Szezámmag

» 1 késhegynyi erősPaprika

» 1 l marhahúsleves

» 10 dkg levestészta

» Húsgombóc:

» 1/2 kg darált marhahús

» 1/2 fej Hagyma

» 1 kk. Só

» 1 késhegynyi Gyömbérpor

» 4 ek. Liszt

» 1 Tojás

» 1 kk. Víz

» 1 Tojásfehérje

A Hagymát vékony szeletekre vágjuk, a zöldHagymát felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk, majd az olajon megpároljuk őket. Rátesszük a felaprított Paradicsomot, és még 5 percig pároljuk. Belekeverjük a paprikát, Szójaszószt, és Szezámmagot, majd a levessel felengedjük, és megfőzzük. A végén belefőzzük a tésztát.

 

Húsgombóc készítése: a húst összedolgozzuk a Sóval és a fűszerekkel, majd gombócokat készítünk. Beleforgatjuk a Lisztbe, majd a felvert egész Tojásba, és olajon megsütjük.

A Tojásfehérjét a Vízzel habbá verjük, majd a maradék olajon megsütjük, és vékony csíkokra vágjuk.

A gombócokat beletesszük a levesbe, majd a Tojáshabcsíkokkal megszórva tálaljuk.