Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Erős savanyú leves

Erős savanyú leves - Korea recept

edessavanyucim_880867837.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

» 1,5 l tyúkhúsleves

» 5 dkg sült sertéshús

» 5 dkg tisztított garnélarák

» 5 dkg szárított fafülgomba

» 2,5 g bambuszrügy

» 2 szál újhagyma

» 1 tojás

» 1,5 ek fehérecet

» 1 ek kukoricaliszt

» 1 ek cukor

» 1 kk csiliszósz

» 1 kk sötét szójaszósz

» 1 kk szezámolaj

» só

A gombát vízbe áztatjuk, majd felcsíkozzuk, a bambuszrügyet felszeleteljük, a hagymát felkarikázzuk, a lisztet 2 ek vízzel masszává keverjük. A liszt és a tojás kivételével a többi hozzávalót a levesbe tesszük, és felforraljuk. A levest behabarjuk a kukoricalisztes masszával, és sűrű, átlátszó levest forralunk belőle, végül belecsurgatjuk a tojást.