Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Csirkesaláta

Csirkesaláta

 t_csirkesalata---korea.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

4 személyre

 

» 1,5 dl sherry

» 1 csirke

» 1 dl szójaszósz

» 1 kk. cukor

» 1 csipetnyi erőspaprika

» 1 csipet gyömbér

» 3 ek. olaj

» 1 fej saláta

» 1 csokor zellerzöld

» 15 hámozott, felaprított mandula

 

 

 A csirkét feldaraboljuk. A sherryvel összekeverjük a szójaszószt, a cukrot, a pirospaprikát és a gyömbért, majd ráöntjük a húsra és 3 órát állni hagyjuk. Utána olajon megsütjük.

A salátát megmossuk, leveleire szedjük, a zellerzöldet felaprítjuk, majd a csirkével és mandulával összeforgatjuk.

Lehűtve tálaljuk.