Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Bársonyos csirke gombával

Bársonyos csirke gombával

111981_kacsafasirt-110.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

4 személyre

 

» 2 kicsontozott csirkemell

» 3 kk. liszt

» 1 ek. szójamártás

» 1 késhegynyi bors

» 4 ek. olaj

» 1 kis kínai gombakonzerv

» 1 kk. só

» 2 gerezd fokhagyma

» 2 kk. gyömbér

 

A csirkét feldaraboljuk. A szójamártást összekeverjük a liszttel, borssal és egy evőkanál olajjal, majd a csirkére öntjük.

A gomba levéból 1/2 dl-t félreteszünk és sóval ízesítjük.

A húst olajban megpároljuk, a fokhagymával és a gyömbérrel. Rátesszük a gombát, rálocsoljuk a levét, és 5 percig főzzük.