Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Története

Jumong :)

Jumong i.e. 108-ban kezdődik. Ő alapította meg Goguryeo-t, mely a három királyság egyike. Miután apját elfogta a Han Birodalom, az anyjának menekülnie kellett. Puyo királya, Kumwa fogadta magukhoz őket és hercegként nevelte fel Jumongot, aki csak később eszmélt rá, hogy az ő küldetése a Han kiűzése és egy Birodalom létrehozása.
Célja elérését nem csak dicsőség, hanem sok bánat és keserűség is kíséri.

A sorozat a Hant kegyetlennek ábrázolja és mellé teszi a vashadsereget, amit annak idején legyőzhetetlennek tartottak. Azé volt a hatalom, aki olyan fegyvert tudott készíteni, ami nem tőrt el, kemény volt, mint az acél. Hae Mosu fellázadt a Han ellen, aki fogva tartotta a migránsokat. Megsebesül és Habaek törzs vezetőjének lánya Lady Yukwa talál rá, majd ápolja. Többek között ez a kiindulópontja a műnek.

Néhány ismerős arc feltűnik: pl Kyeon Mi-ri A Yi San anyjaként, és A palota ékköve c. filmből Choe udvarhölgyként láthattuk.
Munnóként láthattuk a Seondeok királynő c. filmben
Jeong Ho-bin -t.
A Han Birdalom egyik katonáját is láthattuk a Yi San c. filmben, mint a palota őr.

Új sorozatot ajánlok nektek. Ez a Seondeok királynő előtti időszakból ölel fel egy szeletet. A törzsi háborúk, a kereskedelem tűzdelte korba térünk vissza, ahol a só a legfontosabb áruja volt egy-egy népnek. Fellelhető a nomádok világa, az élni akarás és tudás vágya.
A film most már tetszik, de az első 16 részt unalmasnak találtam, ill. nem kötötte le igazán a figyelmem. Bár fontos részek, de a későbbi jelenetek, a téma szövése kifinomultabb. Nem a legjobb mű, de sokak számára tetszeni fog. Nézzétek meg, érdemes!

Botrány is kíséri a sorozatot. Hong Kongban a filmsorozatot rosszul fordították, egyes helyneveket tévesen vettek át, neveket csorbítottak és ami nekünk, így a Seondeok királynő film után fontos, vágták. Olyan részeket vettek ki belőle, ami sértette a sorozat megértését.

Jumong

Eredeti cím: 주몽
Más címen: The Book of Three Han: The Chapter of Jumong
Műfaj: történelmi
Epizódok száma: 81
Csatorna: MBC
Sugárzás időpontja: 2006. május 15. - 2007. március 6.
Ország: Dél-Korea

Szereplők:https://wiki.d-addicts.com/Jumong
hivatalos oldal:
http://www.imbc.com/broad/tv/drama/jumong/
A magyar felirat letölthető: http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_87981.htm
A film torrentje: http://www.torrentbit.net/torrent/1793803/Jumong%20Ep1%20to%2081%5BKorean%20Historical%20Drama%5D/
egy másik link, ahol megtaláljátok a film letöltéséhez szükséges kapcsolatot:
http://isohunt.com/torrent_details/50548317/jumong?tab=summary

A film innen tölthető le, amíg nem törlik:
http://4megaupload.com/afsaneye-jumong-downloads-full-movie.html